Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για ουδέτερη ζώνη στην Ιντλίμπ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας με σκοπό το διαχωρισμό των στρατευμάτων του συριακού καθεστώτος από τις δυνάμεις των ανταρτών, με Τούρκους και Ρώσους στρατιώτες να περιφρουρούν τη ζώνη αυτή.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των βαρέων όπλων από την ζώνη και ότι οι ριζοσπαστικές ομάδες ανταρτών, όπως το Μέτωπο Νόσρα, πρέπει να απομακρυνθούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη πλάτους 15 - 20 χιλιομέτρων.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυνάμεις των δύο χωρών θα διεξάγουν συντονισμένες στρατιωτικές περιπολίες στα σύνορα της ζώνης αυτής.
Το καθεστώς αποστρατικοποίησης στην ζώνη θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι είχε εποικοδομητικές και ουσιαστικές συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διήρκησαν 4 ώρες.
Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα στρατιωτική επιχείρηση δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της ενάντια στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.
Λωρίδα της Γάζας: «Μπλόκο» σε 37 ΜΚΟ από την Πρωτοχρονιά βάζει το Ισραήλ - Η προειδοποίηση της ΕΕ
16:12
Αγρίνιο: Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για 1.500
16:03
Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους
15:55
Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από αύριο – Τι αλλάζει
15:54