ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος στη Συρία, το Ισραήλ κατηγορεί η Μόσχα

Καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος στη Συρία, το Ισραήλ κατηγορεί η Μόσχα
ΕΡΑ/φωτογραφία αρχείου

Ο συριακός στρατός κατέρριψε κατά λάθος το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πάνω από τη Συρία, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συντασσόμενο-εν μέρει- με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Οι ΗΠΑ έκαναν λόγο για κατάρριψη από πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, όμως η ρωσική πλευρά ρίχνει την ευθύνη για το συμβάν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τη Συρία, την στιγμή που ισραηλινές και γαλλικές δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις σε στόχους στη Συρία.

Η ρωσική πλευρά κατηγορεί το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι σκοπίμως δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση κοντά στην πόλη Λατάκια, κοντά στην οποία βρίσκεται η ρωσική αεροπορική βάση, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος Il-20.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι 15 Ρώσοι στρατιωτικοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν, εξαιτίας των ανεύθυνων πράξεων του Ισραήλ, προσθέτοντας πως το Τελ Αβίβ ενημέρωσε για τις επιθέσεις μόλις ένα λεπτό πριν τις εξαπολύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ