ΚΟΣΜΟΣ

Ναυτική τραγωδία στην Τανζανία: Περισσότεροι από 200 οι νεκροί

Ναυτική τραγωδία στην Τανζανία: Περισσότεροι από 200 οι νεκροί
REUTERS/Stringer

Στους 218 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ενός φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, την περασμένη Πέμπτη. 

Οι δύτες διέσωσαν ακόμη έναν άνδρα στις έρευνές τους για τυχόν επιζώντες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα, τέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού εκ νέου την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στο βυθισμένο MV Nyerere καθώς άκουσαν ήχους που παρέπεμπαν σε ίχνη ζωής.

Τελικά ανέσυραν έναν άνδρα από το αναποδογυρισμένο πλοίο, ο οποίος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Το φεριμπότ ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε την Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές σοβαρές ναυτικές τραγωδίες στην Τανζανία. Το 1996 τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση ενός φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια. Το 2012, 145 άνθρωποι πνίγηκαν όταν ένα φεριμπότ βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας, στο Αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ