Ζάεφ: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στο Σύνταγμα
Οι αλλαγές του συντάγματος της πΓΔΜ, όπως αυτές ορίζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα γίνουν με έναν νόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.
Η πρώτη αλλαγή αφορά στην συμπερίληψη της ονομασίας της χώρας ενός γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ η δεύτερη την ενίσχυση του αυτοπροσδιορισμού, της εθνικής κυριαρχίας και των οραμάτων περί ελευθερίας και δημοκρατίας, όπως τόνισε ο Ζάεφ.
Άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το άρθρο 3, είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως θα υπάρξει σταθερή δέσμευση περί σεβασμού των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας, όπως, άλλωστε, κάνουν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θεωρώ πως αυτές οι αλλαγές στο Σύνταγμα μπορούν να περαστούν με έναν νόμο, αλλά οι νομικοί θα έχουν τον τελικό λόγο επί του ζητήματος», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 56χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 78χρονης θείας του
16:53
Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών απαιτεί ο ΟΣΕΘ, μετά από τις φωτιές σε λεωφορεία
16:46
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την σφοδρή χιονοθύελλα – Κινητοποιήθηκε ο στρατός
16:42
Ο Πίτερ Μάντελσον «απογοήτευσε τη χώρα του», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ
16:36