Ζάεφ: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στο Σύνταγμα
Οι αλλαγές του συντάγματος της πΓΔΜ, όπως αυτές ορίζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα γίνουν με έναν νόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.
Η πρώτη αλλαγή αφορά στην συμπερίληψη της ονομασίας της χώρας ενός γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ η δεύτερη την ενίσχυση του αυτοπροσδιορισμού, της εθνικής κυριαρχίας και των οραμάτων περί ελευθερίας και δημοκρατίας, όπως τόνισε ο Ζάεφ.
Άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το άρθρο 3, είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως θα υπάρξει σταθερή δέσμευση περί σεβασμού των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας, όπως, άλλωστε, κάνουν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θεωρώ πως αυτές οι αλλαγές στο Σύνταγμα μπορούν να περαστούν με έναν νόμο, αλλά οι νομικοί θα έχουν τον τελικό λόγο επί του ζητήματος», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε έρχεται η επόμενη δόση - Τι ισχύει για τις πληρωμές μέσω IBAN
03:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
02:00
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00