Προειδοποίηση Γιούνκερ: Ιδιαίτερη μεταχείριση για την Ιταλία θα σήμαινε το τέλος του ευρώ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρθηκε στο ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού και στο αίτημα της Ρώμης για μεγαλύτερη ευελιξία.
«Αν η Ιταλία θέλει μια περαιτέρω, ιδιαίτερη μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Η Ιταλία απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς στόχους που θέσαμε μαζί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν θα ήθελα, τώρα που ξεπεράσαμε την ελληνική κρίση, να ξαναπέσουμε στην ίδια κρίση, με την Ιταλία. Μια κρίση αυτού του είδους, είναι αρκετή», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν θα υπάρξει κανένα τέλος του ευρώ. Εγώ δεν μίλησα με τον Γιούνκερ, αλλά συνομίλησα με τον Μοσκοβισί και τον Ντομπρόβσκις. Θα είναι μια ιδέα του Γιούνκερ».
Φωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Μυτιλήνης – Απομακρύνθηκε ο μοναδικός επιβαίνων
11:16
Social Media: Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για το μπλόκο στην πρόσβαση των ανηλίκων κάτω των 15 ετών
11:05
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό από αύριο - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
10:54
Γκράβα: Εξειδικευμένος έλεγχος στις σωληνώσεις και αυτοψία ΤΕΕ αύριο - Οι 2 αναφορές για οσμή αερίου
10:38