ΚΟΣΜΟΣ

Δοκιμαστικές «πτήσεις» αλά… Iron Man

Δοκιμαστικές «πτήσεις» αλά… Iron Man
REUTERS/Chris Radburn

Ξεχάστε τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες και τα ταχύπλοα. Σε έναν χρόνο από τώρα οι στολές που «κλέβουν» λίγη από την… αίγλη του «Iron Man» θα αποτελούν το νέο …όχημα για αγώνες ταχύτητας.

Ο Βρετανός κατασκευαστής των ιπτάμενων τζετ στολών που επιτρέπουν σε όποιον τις φορά να πραγματοποιεί πτήσεις, έκανε γνωστό πως στοχεύει στο να… εγκαινιάσει μια νέα σειρά αγώνων που θα γίνουν στο νερό.

«Η ιδέα ενός αγώνα με στολές δύναμης 1.000 ίππων ακούγεται καταπληκτική», είπε στο Reuters ο Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ.

Η συγκεκριμένη στολή, που μοιάζει με εκείνη που φορά ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ όταν υποδύεται τον σούπερ ήρωα της Marvel, τον θρυλικό Iron Man, αποτελείται από πέντε μικρογραφίες τουρμπίνων και όποιος τη φορά μπορεί να… ταξιδέψει με ταχύτητα που φτάνει τα 51χλμ ανά ώρα.

Ο Βρετανός εφευρέτης κατασκεύασε για πρώτη φορά αυτή τη στολή πριν από τρία χρόνια, μαζί με φίλους του σε ένα γκαράζ και τον περασμένο Ιούλιο την διέθεσε προς πώληση έναντι 340.000 στερλίνων.

Την Παρασκευή ο Μπράουνιγκ φόρεσε τη στολή και έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στο Bentwaters Park, στη Βρετανία και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ