ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Άγρια δολοφονία δημοσιογράφου που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

Βουλγαρία: Άγρια δολοφονία δημοσιογράφου που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς
Φωτογραφία Αρχείου EPA/VASSIL DONEV/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε δημοσιογράφος στη Βουλγαρία, η οποία πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο στην πόλη Ρούσε. Σύμφωνα με τον Guardian, έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ είχε υποστεί και ασφυξία.

Η τελευταία εκπομπή της αφορούσε, συγκεκριμένα, έρευνα για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίσθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Το κινητό της τηλέφωνο, τα κλειδιά, τα γυαλιά και ορισμένα από τα ρούχα της είχαν κλαπεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκιόργκι Γκεόργκιεβ, η αστυνομία ερευνά όλα τα πιθανά σενάρια, παρότι οι αρχικές ενδείξεις δεν υποδηλώνουν πως η δολοφονία της Μαρίνοβα έχει να κάνει με τη δουλειά της.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη, Χάρλεμ Ντεσίρ, ζήτησε ενδελεχή έρευνα για τη δολοφονία.

«Είμαι σοκαρισμένος από την τρομακτική δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην Βουλγαρία. (σ.σ. Να γίνει) άμεσα μία ολοκληρωμένη και ενδελεχής έρευνα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», ανέφερε, μέσω twitter.

Κάθε εβδομάδα δολοφονείται τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ