ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή μία συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Παρίσι τον Νοέμβριο

Πιθανή μία συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Παρίσι τον Νοέμβριο
REUTERS/Kevin Lamarque

Πιθανή είναι μία συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο Γκεόργκι Μπορισένκο, επικεφαλής της υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Βόρεια Αμερική σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Τραμπ αν ο Λευκός Οίκος ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο σε υψηλό επίπεδο.

«Σίγουρα είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις για όλο το εύρος τον διμερών μας σχέσεων με την Ουάσινγκτον. Αν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο, και ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον, θα δούμε πότε και πώς μπορεί να γίνει», εξήγησε ο Μπορισένκο.

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι στη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξει τότε μια επαφή, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα από τις ΗΠΑ.

Τραμπ και Πούτιν είχαν μια πρώτη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ