ΚΟΣΜΟΣ

Οι μισοί Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τις Αρχές για την προστασία τους

Οι μισοί Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τις Αρχές για την προστασία τους
Το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια είχε σημαντικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Αμερικανοί στις Αρχές για την προστασία τους από ανάλογες επιθέσεις. REUTERS / PATRICK T. FALLON

Λίγες μόλις ημέρες μετά το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Gallup μεταξύ 8 και 9 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτει ότι μόλις το 55% των Αμερικανών πολιτών εμπιστεύεται «αρκετά» ή «πολύ» τις Αρχές αναφορικά με την προστασία του από πιθανές επιθέσεις.

Όπως αναφέρεται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων, από τον Ιούνιο και επεκτείνουν την σταδιακή αποσάρθωση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών προς τις Αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Αμερικανοί φοβούνται πολύ περισσότερο μελλοντικές επιθέσεις, με το 67% να πιστεύει ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» να γίνουν πραγματικότητα.

Το ποσοστό αυτό, με την αύξηση των 22 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο, είναι το υψηλότερο έπειτα από τις Αρχές του 2003, λίγο μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο φόβος μιας επικείμενης επίθεσης είχε φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 85%.

«Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς, ενδεχομένως να μην αποτελεί κατηγορία για την ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά περισσότερο να αποτελεί μια καλύτερη κατανόηση της φύσης αυτών των απειλών, που τώρα κρύβονται μέσα στις ΗΠΑ», σχολίασε η εταιρεία στον ιστότοπο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ