ΚΟΣΜΟΣ

H Μελάνια Τραμπ λύνει το μυστήριο με το μπουφάν: Το «δεν με νοιάζει» ήταν ένα μήνυμα

H Μελάνια Τραμπ λύνει το μυστήριο με το μπουφάν: Το «δεν με νοιάζει» ήταν ένα μήνυμα
REUTERS/ file photo

Η εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ με ένα μπουφάν αξίας 39 δολαρίων που έγραφε "πραγματικά δεν με νοιάζει, εσένα;" κατά τη διάρκεια ταξιδιού της τον περασμένο Ιούνιο σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων μεταναστών είχε πυροδοτήσει αμέτρητες φήμες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει τότε ότι ήταν ένα μήνυμα στα "Fake News Media". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της, όμως, επέμενε ότι ήταν «απλά ένα μπουφάν» και ότι ότι «δεν υπήρχε κρυφό μήνυμα».

Το μυστήριο λύθηκε και τώρα έχουμε μια απάντηση: η κ. Τραμπ παραδέχθηκε ότι έστειλε ένα μήνυμα, μεταδίδει το BBC.

Η Μελάνια επισκέφθηκε το καταφύγιο παιδιών της νέας ελπίδας στο McAllen του Τέξας στις 21 Ιουνίου. Στο κέντρο φιλοξενούνταν 55 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων μερικών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στο πλαίσιο της πολιτικής ‘μηδενικής ανοχής' προς την παράνομη μετανάστευση της διακυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, δέχτηκε έντονες επικρίσεις για το αμφιλεγόμενο μπουφάν που φορούσε στο δρόμο της προς το κέντρο και κατά το ταξίδι επιστροφής της, αν και το έβγαλε προτού φτάσει στο ίδιο το κέντρο, ενώ υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το μήνυμα που ήθελε να αποστείλει.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξή της στο ABC που μεταδόθηκε το Σάββατο, το πρώην μοντέλο παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το μπουφάν «ήταν ένα είδος μηνύματος, ναι».

«Είναι προφανές ότι δεν φορούσα το σακάκι για τα παιδιά, φορούσα το μπουφάν για να πάω στο αεροπλάνο και από το αεροπλάνο», είπε.

«Ήταν για τους ανθρώπους και για τα αριστερά μέσα ενημέρωσης που μου ασκούν κριτική. Θέλω να τους δείξω ότι δεν με νοιάζει. Θα μπορούσατε να επικρίνετε και να πείτε ό, τι θέλετε, αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που νιώθω ότι είναι σωστό».

Επιπλέον, επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης επειδή έχουν "εμμονή" με τα ρούχα της.

«Συχνά αναρωτιέμαι αν δεν φορούσα αυτό το σακάκι, αν θα είχα τόσο μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης», είπε, προσθέτοντας: «Θα προτιμούσα να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνω και στις πρωτοβουλίες μου από το τι φοράω».

Η στάση της ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της, αλλά οι επικριτές της επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η παραδοχή της υποδήλωνε ότι η ομάδα της είπε ψέματα και επέκρινε τη χρονική στιγμή που έστειλε το μήνυμά της.

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι η Πρώτη Κυρία θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή εικασιών καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής του συζύγου της στο Λευκό Οίκο, με τους σχολιαστές πλέον περισσότερο από ποτέ να αναζητούν κρυφά μηνύματα στις στιλιστικές της επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ