ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά αναφέρθηκε ο Ζόραν Ζάεφ, που είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα. Για τα νέα Βαλκάνια που θα έχουν ως βάση τη φιλία, τη συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών, ώστε οι πολίτες να ζουν ευτυχισμένοι» είπε ο κ. Ζάεφ, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι «παραμένει αφοσιωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί».

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνία, όπως και τη δική μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα το κοινοβούλιο των Σκοπίων να ανάψει το «πράσινο φως» για τις συνταγματικές αλλαγές και οι βουλευτές να «αδράξουν την ιστορική ευκαιρία» και να δώσουν θετική ψήφο.

Ωστόσο, ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συζητήσει πρωτοβουλίες βουλευτών της χώρας του για την ενίσχυση της «ταυτότητας και της γλώσσας» και τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού μέλλοντος της πΓΔΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ