ΚΟΣΜΟΣ

Zάεφ: Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας

Zάεφ: Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας
REUTERS

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος λίγο πριν από τις 8 το βράδυ του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

«Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η συνεδρίαση αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο Ειδήσεων MIA, το VMRO-DPMNE ζητεί να ξεκινήσει άμεσα η ψηφοφορία επί της πρότασης για Συνταγματική Αναθεώρηση, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχει πλειοψηφία δύο τρίτων.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι κυκλοφορούσε στα σκοπιανά Μέσα η πληροφορία ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ