ΚΟΣΜΟΣ

Η βόλτα του Πούτιν με τον αλ Σίσι με την προεδρική λιμουζίνα σε πίστα ταχύτητας

Η βόλτα του Πούτιν με τον αλ Σίσι με την προεδρική λιμουζίνα σε πίστα ταχύτητας
Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστός λάτρης των extreme καταστάσεων και όπως φαίνεται και της ταχύτητας, αφού κέρδισε τις εντυπώσεις οδηγώντας την προεδρική λιμουζίνα του σε πίστα ταχύτητας στο Σότσι της Ρωσίας.

Έχοντας ως συνοδηγό τον Αιγύπτιο πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι ο Πούτιν πάτησε το γκάζι και τον πήγε μια γρήγορη βόλτα, έχοντας όλα τα φλας πάνω των φωτογράφων πάνω του.

Ο κινητήρας του θηριώδους οχήματος είναι ένας V8 4.600 κυβικών, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche και με τη βοήθεια turbo αποδίδει 600 ίππους και 881 Nm. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με τη Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Φυσικά η καινούργια προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας, όπως άλλωστε και κάθε άλλη που σέβεται τον εαυτό της, είναι θωρακισμένη -η συγκεκριμένη λέγεται πως αντέχει ακόμα και σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο- διαθέτει παροχή για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη.

Η ρωσική προεδρική λιμουζίνα έχει ένα στυλ Rolls Royce, και το επίσημο παρατσούκλι της είναι «Θηρίο» -The beast.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ