Σκωτία: 21χρονη κρατούμενη αυτοκτόνησε μετά από bullying
Πηγή: Facebook

Θύμα bullying έπεσε μια νεαρή στο σωφρονιστικό ίδρυμα Polmont στο Φόλκερκ της Σκωτίας, καθώς οι συγκρατούμενές της την ανάγκασαν, μεταξύ άλλων, να «παρελάσει» γυμνή μπροστά στο προσωπικό των φυλακών, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει λίγους μήνες μετά στο κελί της.

Η Κέιτι Άλαν, 21 ετών, σύμφωνα με τους γονείς της περνούσε δύσκολες ώρες στη φυλακή καθώς τρομοκρατούνταν από τις άλλες γυναίκες και αναγκαζόταν να τους δίνει τα προσωπικά της αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν φιλικά της πρόσωπα, άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, να κλείνεται στον εαυτό της και να βυθίζεται στην κατάθλιψη.

Η κοπέλα είχε καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκισης, αφού πέρυσι τον Αύγουστο, έχοντας πιει, έπιασε το τιμόνι, παρέσυρε έναν 15χρονο και τον εγκατέλειψε. Ο Μάικλ Κίναν δεν έχασε τη ζωή του, ωστόσο έσπασε τον αστράγαλό του.

Η 20χρονη τότε Κέιτι που σπούδαζε στο τμήμα Γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως είχε χτυπήσει άνθρωπο με το αυτοκίνητο και πίστεψε πως έσκασε το λάστιχο, αφότου πάτησε μια νησίδα στο οδόστρωμα. Ωστόσο η δικαιοσύνη την καταδίκασε σε 16μηνη φυλάκιση.

Οι γονείς της, μην μπορώντας ακόμα να ξεπεράσουν τον χαμό του παιδιού τους είναι αποφασισμένοι να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνταν η κόρη τους στις φυλακές, αναφέρει η Daily Mail

Επίσης, χαρακτηρίζουν άδικη την ετυμηγορία του δικαστηρίου να καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκισης καθώς σε αντίστοιχα περιστατικά δεν τιμωρήθηκαν οι οδηγοί με τέτοια ποινή. 

Διαβάστε επίσης