ΚΟΣΜΟΣ

Με 24ωρη αστυνομική προστασία οι 80 βουλευτές που υπερψήφισαν την πρόταση Ζάεφ

Με 24ωρη αστυνομική προστασία οι 80 βουλευτές που υπερψήφισαν την πρόταση Ζάεφ
Στιγμιότυπο από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ REUTERS/Tomislav Georgiev

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Όλιβερ Σπάσοβσκι, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι οι 80 βουλευτές που υπερψήφισαν την πρόταση του Ζόραν Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση θα λάβουν εικοσιτετράωρη αστυνομική προστασία, λόγω των απειλητικών μηνυμάτων που δέχονται μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ο Όλιβερ Σπάσοβσκι ανέφερε ότι οι βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών χρειάζονται προστασία, καθώς λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα περί προδοσίας και κατηγορίες για δωροδοκία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια συμπεριφορά και οποιοσδήποτε απειλεί τους πολίτες ή τους νομοθέτες θα υποστούν κυρώσεις» δήλωσε ο Σπασόβσκι σε συνέντευξη Τύπου, και πως «υπάρχουν υποψίες ότι μια οργανωμένη ομάδα βρίσκεται πίσω από αυτές τις απειλές», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει περί τι είδους πρόκειται.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σπάσοβσκι, η αστυνομία έχει εντοπίσει μια «ομάδα» που πιθανώς να σχετίζεται με τους διοργανωτές της κίνησης που καλούσε σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτέμβρη, και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις τους.

Ανάμεσα στους βουλευτές που υπερψήφισαν την πρόταση Ζάεφ, οι οκτώ προέρχονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας VMRO.

Μετά την ολοκλήρωση της φηφοφορίας της Παρασκευής, το αντιπολιτευόμενο ειδησεογραφικό site «Republika» ανάρτησε άρθρο με τίτλο «Να θυμάστε αυτά τα πρόσωπα, αυτοί είναι οι προδότες της "Μακεδονίας"» με τους οκτώ βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του VMRO, με το πρόσχημα ότι μεταδίδει τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ