Μωρό λιονταράκι βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Παρίσι
Πηγή: EPA/φωτογραφία αρχείου

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί με το θέαμα που αντίκρισαν μέσα σε διαμέρισμα, σε προάστιο του Παρισιού. Ο λόγος για ένα μωρό λιοντάρι, που παράνομα κατείχε ένας 30χρονος ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ερευνήσουν την καταγγελία ότι ο 30χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει το μωρό λιοντάρι έναντι 10.000 ευρώ. Ο άνδρας αυτός βρέθηκε να κρύβεται μέσα σε μια ντουλάπα στο σπίτι γείτονά του χθες Τρίτη, ενώ το μωρό λιοντάρι βρισκόταν σε ένα παιδικό κρεβάτι.

Το ζώο φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση και παραδόθηκε στις αρχές προστασίας άγριας ζωής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Parisien, ο ύποπτος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για κλοπή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία έχει βρει άγρια ζώα να κρατούνται παρανόμως σε αστικό περιβάλλον. Το 2017 η αστυνομία είχε βρει ένα σκελετωμένο βρέφος λιοντάρι μέσα σε ένα άδειο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο ανήκε σε έναν άνδρα που έβγαζε μάλιστα και selfies μαζί του. Η υπόθεση αυτή είχε αίσιο τέλος τον Αύγουστο καθώς το λιονταράκι μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένας άνδρας που έκανε τζόγκινγκ στην Ολλανδία βρέθηκε μπροστά σε ένα μωρό λιοντάρι μέσα σε ένα κλουβί που είχε εγκαταλειφθεί σε χωράφι.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!