ΚΟΣΜΟΣ

Γιγίτ Μπουλούτ: Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3 - 4 ώρες, αν κάνει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας

Γιγίτ Μπουλούτ: Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3 - 4 ώρες, αν κάνει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/STR

Νέα απαράδεκτη επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος υποστήριξε πως σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη της χώρας του με την Ελλάδα, οι Έλληνες θα καταστραφούν μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αναρτώντας σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Μπουλούτ στο τουρκικό κανάλι TRT, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου επιτέθηκε εκ νέου με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες, αν διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».

Ο Μπουλούτ επέμεινε στην απαράδεκτη ρητορική των τελευταίων ημερών, ότι δηλαδή η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος» ήταν εκείνη που παρενόχλησε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Δείτε το σχετικό tweet:

Ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική του να προκαλεί, επέμεινε, μάλιστα, πως «η Ελλάδα καθοδηγήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να δημιουργήσει επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο».

Εξάλλου, σε άλλο απόσπασμα των δηλώσεών του, ο σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε ότι το Ισραήλ παρέχει στα ελληνικά πολεμικά πλοία πληροφορίες που συλλέγει μέσω κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του Barbaros.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ