ΚΟΣΜΟΣ

Αρχαία σήραγγα κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στο Μεξικό

Αρχαία σήραγγα κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στο Μεξικό
wikipedia.org

Νέες πληροφορίες για τον αρχαίο πολιτισμό των Τολτέκων και Αζτέκων πιστεύεται ότι θα προσφέρει η ανακάλυψη μιας σήραγγας κάτω από την πυραμίδα της Σελήνης, στο Μεξικό.

Ένα κρυμμένο μυστικό τούνελ και έναν μυστικό θάλαμο ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο Μεξικό, σε βάθος 8 μέτρων κάτω από την αρχαία πυραμίδα της Σελήνης, που πιστεύεται ότι ήταν αφιερωμένη σε τελετουργίες του «υποκόσμου» των Τολτέκων, όπως αναφέρει η Daily Mail. Για την ιστορία, όταν οι Αζτέκοι έφτασαν στην κοιλάδα του Μεξικού και δανείστηκαν μέρος της κουλτούρας τους από τους αρχαίους Τολτέκους, καθώς οι πληθυσμοί που ζούσαν εκεί τους θεωρούσαν απολίτιστους.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το «πέρασμα στον κάτω κόσμο» θα μπορούσε να περιέχει ανεξήγητα παραμορφωμένα κρανία ανάμεσα σε άλλα παράξενα αντικείμενα. Τα εκπληκτικά αρχαιολογικά ευρήματα, εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Τεοτιουακάν, στην βορειοανατολική πόλη του Μεξικού.

Η πυραμίδα της Σελήνης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα του Μεξικού, μετά την πυραμίδα του Ήλιου που χρονολογείται πριν από το 200 μ.Χ. Η ανακάλυψη του θαλάμου και της σήραγγας είναι αποτέλεσμα μιας αρχικής μελέτης που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007 και χρησιμοποίησε τεχνικές και μεθόδους ηλεκτρικής αντίστασης γύρω από την Πυραμίδα της Σελήνης.

Η πόλη Τεοτιουακάν χρονολογείται γύρω στο 100 π.Χ. και χτίστηκε από τους Τολτέκους πριν φτάσουν οι Αζτέκοι, ενώ λεπτομέρειες για την ανακάλυψη δόθηκαν σε δηλώσεις των ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας της χώρας.

«Προηγούμενες έρευνες βρήκαν σκελετούς ατόμων με κρανιακές παραμορφώσεις, όπως στην περιοχή των Μάγια, και ποικίλα πράσινα πέτρινα αντικείμενα (κολιέ, ανθρωπόμορφα στοιχεία με ψηφιδωτά), οπότε δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να βρεθεί στο υπέδαφος», δήλωσε η Βερόνικα Ορτέγκα, διευθύντρια του πρότζεκτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ