ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πίτσμπεργκ: Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα

Μακελειό στο Πίτσμπεργκ: Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα
REUTERS/Cathal McNaughton

Ένας 97χρονος, δύο αδελφοί και ένα παντρεμένο ζευγάρι… Στοιχεία για πέντε από τα11 θύματα του μακελειού στη συναγωγή του Πίτσμπεργκ έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές Αρχές, τονίζοντας ότι οι σοροί τους έχουν ταυτοποιηθεί και οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι 54 έως 97 ετών ενώ σκοτώθηκαν τρεις γυναίκες και οκτώ άνδρες. Κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων πήρε εξιτήριο.

Ο μακελάρης, Ρόμπερτ Μπάουερς, παραμένει επίσης στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες. Εναντίον του υπόπτου έχουν απαγγελθεί 29 σοβαρές κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη θανατική ποινή.

Ο εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης στη συναγωγή στο Πίτσμπεργκ είχε συνεργούς. Ο Μπάουερς φέρεται να έκανε δηλώσεις για γενοκτονία ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να «σκοτώσει Εβραίους».

Με τη σειρά του, ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Τζόουνς είπε πως η επίθεση πρέπει να διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, οι Αρχές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο ο δράστης επέλεξε τη συγκεκριμένη συναγωγή.

«Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και υπάρχουν κάλυκες παντού» είπε ο Καρλ Γουίλιαμς, ιατροδικαστής της τοπικής κομητείας.

Σύμφωνα με τον πράκτορα Τζόουνς, πτώματα εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικούς χώρους εντός της συναγωγής.

Αποκάλυψε δε, ότι η επεξεργασία των στοιχείων στην σκηνή της δολοφονικής επίθεσης στην συναγωγή στο Πίτσμπεργκ, ενδέχεται να απαιτήσει χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ