ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους Ινδονησία: «Πιθανότατα νεκροί» όλοι οι επιβαίνοντες, εκτιμούν οι Αρχές

Συντριβή αεροσκάφους Ινδονησία: «Πιθανότατα νεκροί» όλοι οι επιβαίνοντες, εκτιμούν οι Αρχές
REUTERS/Stringer

Οι Αρχές της Ινδονησίας γνωστοποίησαν πως και οι 189 επιβαίνοντες του Boeing 737 που συνετρίβη τη Δευτέρα είναι «πιθανότητα» νεκροί.

«Μαντεύω πως δεν υπάρχουν επιζώντες, βάσει των ανθρώπινων μελών που έχουν εντοπιστεί έως τώρα», είπε ο επικεφαλής της έρευνας διάσωσης Bambang Suryo, σημειώνοντας πως συνεχίζονται οι προσπάθειες στο σημείο.

Η πτήση χάθηκε από τα ραντάρ 13 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα και είχε προορισμό Πανγκάλ Πινάνγκ, στο νησί Μπανγκά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στην πτήση επέβαιναν τουλάχιστον 23 κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Δεν τολμάμε να πούμε τι συνέβη, ακόμη», ανέφερε ο Edward Sirait, ο γενικός διευθυντής της Lion Air στο πρακτορείο ειδήσεων. «Είμαστε μπερδεμένοι σχετικά με το γιατί, επειδή είναι καινούργιο αεροσκάφος».

Σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια εταιρία γνωστοποίησε πως τόσο ο πιλότος όσο και ο συγκυβερνήτης του ήταν ιδιαίτερα έμπειροι, έχοντας συνολικά 11.000 ώρες πτήσεων.

Ο επικεφαλής της ινδονησιακής υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών, δεν μπόρεσε να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους συνετρίβη το αεροσκάφος και τόνισε πως πρέπει να αναμένουμε τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών.

Ειδικοί ασφαλείας αναφέρουν πως σχεδόν όλα τα ατυχήματα τέτοιου είδους συμβαίνουν λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων και είναι σπάνιες οι φορές που η έρευνα καταλήγει σε έναν και μόνο παράγοντα.

Το αεροσκάφος είχε εμφανίσει πρόβλημα στο παρελθόν

Το αεροσκάφος που κατέπεσε είχε παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα στο παρελθόν, το οποίο, όμως, είχε αντιμετωπίσει βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

«Το αεροσκάφος αυτό είχε πετάξει στο παρελθόν από την Ντενπασάρ στην Τσενκαρένγκ (στη Τζακάρτα). Υπήρχε αναφορά για ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο λύθηκε βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας», δήλωσε ο Έντουαρντ Σιράιτ στους δημοσιογράφους, αρνούμενος να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος.

Ο Σιράιτ πρόσθεσε ότι η Lion AIr διαθέτει 11 αεροσκάφη του ίδιου μοντέλου, Boeing 737 Max 8 και τα υπόλοιπα αεροπλάνα δεν έχουν εμφανίσει αυτό το τεχνικό πρόβλημα.

Ο Σιράιτ επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να καθηλώσει τα υπόλοιπα Boeing 737 του στόλου της.

Source: Rescuers find debris of Lion Air flight JT 610 after crash near Jakarta by Newsflare

ΔΗΜΟΦΙΛΗ