ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Βουτιά θανάτου για λεωφορείο μετά από καυγά επιβάτη με οδηγό, 15 νεκροί

Κίνα: Βουτιά θανάτου για λεωφορείο μετά από καυγά επιβάτη με οδηγό, 15 νεκροί
video grab

Πολύνεκρη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της Κίνας. Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και έπεσε από τη γέφυρα Yangtze η οποία έχει ύψος 70 μέτρων.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της Αστυνομίας ανέφεραν πως το λεωφορείο έκανε επικίνδυνο ελιγμό για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση. Ωστόσο τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τις αρχικές εκτιμήσεις. Η τραγωδία έχει καταγραφεί σε πλάνα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τις κινεζικές Αρχές και προέρχονται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του λεωφορείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός άρχισε να λογομαχεί με μια επιβάτιδα. Η γυναίκα φαίνεται στο παρακάτω βίντεο να αρχίζει να τον γρονθοκοπεί. Ο οδηγός ανταποδίδει τα χτυπήματα, στρίβει απότομα το τιμόνι και πέφτει στο κράσπεδο της γέφυρας. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει προστατευτικό κιγκλίδωμα και το όχημα να πέσει στο γκρεμό.

Νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως ο καυγάς ξεκίνησε όταν η 48χρονη επιβάτιδα εξαγριώθηκε επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε σε στάση στην οποία κατέβαινε.

Η έρευνα για τα αίτια του πρωτοφανούς δυστυχήματος συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ