ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νύχτα «τρόμου» στη Γαλλία με περισσότερες από 100 συλλήψεις

Γαλλία: Νύχτα «τρόμου» στη Γαλλία με περισσότερες από 100 συλλήψεις
Capture/Twitter

Η αστυνομία της Γαλλίαςσυνέλαβε περισσότερα από 100 άτομα μετά από επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί μασκοφόροι. Οι συλληφθέντες προκάλεσαν ένταση το βράδυ των εορτασμών του Halloween, όπως αναφέρει η αστυνομία, ανταποκρινόμενοι σε μήνυμα που εστάλη στα  social media και ζητούσε την «εξολόθρευση» της αστυνομίας.

Άντρες επιβολής της τάξης προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων κατά εκατοντάδων νεαρών, που επιτίθονταν κατά της αστυνομίας της Λιόν και περαστικών, ενώ, παράλληλα, έσπαζαν τζαμαρίες και κατέστρεφαν κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, σε περιοχή των Παρισιών, άγνωστοι λεηλάτησαν ένα κατάστημα με αθλητικά είδη και ένα μανάβικο. Επίσης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με οξύ, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι «εξεγέρσεις» παρακινήθηκαν από μηνύματα που κυκλοφόρησαν στα social media και καλούσαν τους νεαρούς να αναπαραστήσουν σκηνές από την κινηματογραφική ταινία «The Purge», η οποία αποτυπώνει τα βίαια φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα μία νύχτα που όλα είναι νόμιμα.

«Το Halloween πρέπει να παραμείνει μία γιορτή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

Ένας νεαρός άντρας που καλούσε μέσω Snapchat στη βίαιη συγκέντρωση, συνελήφθη από τις Αρχές, όμως, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, 15.000 αστυνομικοί εστάλησαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ