ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο «αντίο» στον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη της Λέστερ

Το τελευταίο «αντίο» στον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη της Λέστερ
Handout via REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του ιδιοκτήτη της Λέστερ Βιχάι Σριβανταναπράμπα, που σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα έξω από το γήπεδο της Λέστερ.

Η κηδεία άρχισε με παραδοσιακές βουδιστικές τελετές σε έναν ναό της Μπανγκόνγκ, ενώ θα ακολουθήσουν επτά ημέρες τελετουργικών με απαγγελίες.

Οι παίκτες της ομάδας πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη αργότερα σήμερα, μετά το παιχνίδι τους ενάντια στην Cardiff, το πρώτο παιχνίδι μετά τη συντριβή.

Η τελετή πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Jonathan Head, ο οποίος μεταδίδει ότι το κύρος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κηδείας.

«Κατά τη διάρκεια της κηδείας ο βασιλιάς θα προσφέρει σπουδαία έργα τέχνης, όπως μια ομπρέλα πέντε επιπέδων που είναι υψηλού συμβολισμού», τονίζει και προσθέτει ότι οι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν την κηδεία με τέτοιο τρόπο, ώστε να δουν πόσο πολύ τον νοιάζονταν.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prawit Wongsuwan, ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών της Ταϊλάνδης και ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου της Ταϊλάνδης είναι μεταξύ των παρευρισκόμενων στην κηδεία.

Η σορός του Βιχάι έφτασε στην Ταϊλάνδη την Παρασκευή. Στο αεροπορικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ακόμα ο 53χρονος πιλότος Έρικ Σουάφερ, η 46χρονη Πολωνή συνεργάτιδά του Ιζαμπέλα Ρόζα Λέχοβιτς και δύο μέλη της εταιρείας του.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε βίντεο μέσα από το «King Power Stadium», που καταγράφει την πορεία του ελικοπτέρου από τη στιγμή που απογειώνεται, την περιστροφή του στον αέρα και την καθοδική πορεία προς το πάρκινγκ του γηπέδου. Όλα συνέβησαν σε διάρκεια 45 δευτερολέπτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ