ΚΟΣΜΟΣ

Ζημιά σε έργα των Γκόγια και Νταλί για μία σέλφι

Ζημιά σε έργα των Γκόγια και Νταλί για μία σέλφι

Η τάση - για κάποιους εμμονή - των σέλφι παρασύρει, καταστρέφει, σκοτώνει. Στο πιο πρόσφατο συμβάν, δύο έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων που εκτίθεντο σε κέντρο τέχνης του Γεκατερίνμπουργκ (Αικατερινούπολης), υπέστησαν ζημιές, όταν μία ομάδα κοριτσιών επιχείρησε να φωτογραφηθεί με φόντο τα εκθέματα. 

«Μία ομάδα τεσσάρων κοριτσιών δεν συμπεριφέρονταν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα δύο έργα να υποστούν ζημιά στο χώρο της έκθεσης», αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο υπάλληλο του μουσείου.

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μουσείου, κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης του ειδικού βάθρου όπου κρέμονταν τα δύο έργα, με επισκέπτες του μουσείου να συγκεντρώνονται αμέσως μετά για να δουν τι συνέβη. Τα κορίτσια βρίσκονταν πίσω από το σταντ, θέλοντας να βγάλουν, όπως είπαν, μία φωτογραφία.

Σύμφωνα και πάλι με το TASS, ζημιά υπέστησαν μία χαλκογραφία του Φρανθίσκο Γκόγια από τη σειρά «Τα Καπρίτσια» καθώς και ένα χαρακτικό του Σαλβαδόρ Νταλί.

Οι selfies σκοτώνουν: Πάνω από 250 οι θάνατοι για ένα εντυπωσιακό «κλικ»

«Έσπασε η κορνίζα και το τζάμι στο έργο του Γκόγια. Ως προς το έργο του Νταλί, εκτός από το σπασμένο πλαίσιο και το προστατευτικό του γυαλί, ζημιά έχει προκληθεί και στο ίδιο τον πίνακα», τόνισε εργαζόμενος στο κέντρο τέχνης.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό ενώ τα δύο έργα έχουν σταλεί για ειδικό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ