Μοσκοβισί: Πιθανή επιβολή κυρώσεων στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό της χώρας του 2019, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.
«Θέλω τον διάλογο, αλλά οι κυρώσεις μπορεί τελικά να εφαρμοσθούν, αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και πρέπει να αναθεωρηθεί έως τις 13 Νοεμβρίου. «Στις 13 Νοεμβρίου, αναμένουμε μία ισχυρή, λεπτομερή απάντηση από την ιταλική κυβέρνηση», είπε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας: «Είμαι υπέρ μίας φιλικής προς την ανάπτυξη πολιτικής στην Ιταλία. Μία πολιτική με υψηλότερο δημόσιο χρέος δεν είναι φιλική στην ανάπτυξη».
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία επανέλαβε τη Δευτέρα ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν θα αλλάξει και επέμεινε ότι το σχεδιαζόμενο υψηλότερο έλλειμμα για το 2019 δεν θα αυξήσει το τεράστιο χρέος της χώρας που υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ.
SPONSORED
Οργή Τραμπ σε Νετανιάχου για τον Λίβανο: «Τρελάθηκες; - Αν δεν ήμουν εγώ θα ήσουν στη φυλακή»
08:00
«Διορθώνει» το πετρέλαιο μετά τη χθεσινή άνοδο: Στα 95 δολάρια με το «βλέμμα» στις δηλώσεις Τραμπ
07:57
Κοινή δήλωση 56 χωρών-ΕΕ για το χτύπημα του ρωσικού drone στη Ρουμανία: «Παραβίαση διεθνούς δικαίου»
07:54
Νέα... επεισόδια στην κόντρα ΕΛ.Α.Σ-ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις στην πρόταση Δούκα και νέο δημοσκοπικό τοπίο
07:44