ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Διευθυντές μαστιγώνουν υπαλλήλους επειδή δεν πέτυχαν τους στόχους πωλήσεων

Κίνα: Διευθυντές μαστιγώνουν υπαλλήλους επειδή δεν πέτυχαν τους στόχους πωλήσεων
Video grab

Τρεις διευθυντές εταιρείας που εδρεύει στη νοτιοδυτική Κίνα, προφυλακίστηκαν επειδή τιμώρησαν το προσωπικό τους.

Η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιών, θεώρησε πρέπον να τιμωρήσει τους υπαλλήλους της γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στους στόχους πωλήσεων που είχε θέσει, μαστιγώνοντάς τους αλλά και υποχρεώνοντάς τους -μεταξύ άλλων- πιουν ούρα και να φάνε έντομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας βίντεο από αυτές τις πρακτικές, με αποτέλεσμα η αστυνομία της πόλης Τζουνγί στην επαρχία Γκουιτσόου όπου εδρεύει η εταιρεία, να αρχίσει τις σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με την Beijing Youth Daily, τα αφεντικά από την... κόλαση χρησιμοποίησαν κι άλλες μεθόδους τιμωρίας, υποχρεώνοντας τους υπαλλήλους να γονατίζουν, να τρώνε μουστάρδα και να ξυρίζουν τα κεφάλια τους.

Σε γραπτό μήνυμα που εστάλη προς τους υπαλλήλους, αναφερόταν ότι για κάθε αποτυχημένη πώληση θα έπρεπε να τρώνε τρεις κατσαρίδες, σύμφωνα η κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα PearVideo, στην οποία μίλησε ένας εξ αυτών και ανέφερε ότι η εταιρεία όφειλε μισθούς δύο μηνών στους υπαλλήλους και ότι αυτοί απειλήθηκαν ότι αν δεν δεχθούν την τιμωρία και παραιτηθούν, δεν θα πληρωθούν.

Τρεις από τους διευθυντές της εταιρείας συνελήφθησαν και θα κρατηθούν από την αστυνομία για 5 έως 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αν και η σχετική νομοθεσία δεν επιτρέπει τον εξευτελισμό και την τιμωρία των υπαλλήλων, αυτό δεν είναι το πρώτο σχετικό περιστατικό που λαμβάνει χώρα στην Κϊνα.

Τον προηγούμενο μήνα για παράδειγμα, 30 υπάλληλοι γυμναστηρίου, υποχρεώθηκαν να μείνουν μόνο με τα εσώρουχα και να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης Jiangmen, επειδή δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ