ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας να δοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του

Παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας να δοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του
REUTERS/ FLORION GOGA/ file photo

Παρέμβαση στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα έκανε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα,  ο οποίος επικοινώνησε με βουλευτή της ομογένειας και τον διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει παραδοθεί η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενούς στην οικογένειά του, στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, ο κ. Μέτα ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες.

Στην επιστολή του, ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να τελεστεί η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το epiruspost.gr, στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα, Άρτα Μάρκου, και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας, Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων, ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ