ΚΟΣΜΟΣ

Σύντομη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20

Σύντομη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Leonhard Foeger

Στο Παρίσι αναμένεται να έχουν μια σύντομη συνάντηση οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, στις 11 Νοεμβρίου, ενώ η κύρια συνάντηση των δύο ηγετών προγραμματίζεται για τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άϊρες που θα πραγματοποιηθεί 30 Νοεμβρίου – 1Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, αρχικά η συνάντηση πλήρους σχεδιασμού των δύο ηγετών στο Παρίσι, είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στη Μόσχα του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον.

Στην συνέχεια η γαλλική πλευρά εξέφρασε φόβους ότι θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το κύριο θέμα των παρισινών εκδηλώσεων, που είναι ο εορτασμός των 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άϊρες, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι θα συμμετάσχουν και μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, αλλά προς το παρόν δεν προβλέπεται να υπογραφούν συμφωνίες ή να γίνουν δηλώσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης των δύο προέδρων στην Αργεντινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ