ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο Τζεφ Σέσιονς από τη θέση του υπ. Δικαιοσύνης

Παραιτήθηκε ο Τζεφ Σέσιονς από τη θέση του υπ. Δικαιοσύνης
REUTERS/Kamil Krzaczynski

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς παραιτήθηκε και τον ευχαρίστησε για την υπηρεσία του. 

«Κατόπιν αιτήματός σας, υποβάλλω την παραίτησή μου», ανέφερε η σύντομη επιστολή του Τζεφ Σέσιονς προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο προσωπάρχης του Σέσιονς Μάθιου Γουιτέικερ θα είναι προσωρινός υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο Τζεφ Σέσιονς, αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου ο οποίος μέσω twitter τον «κεραυνοβόλησε», κάνοντας λόγο για προδοσία, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για την αδυναμία του γενικού εισαγγελέα να ανοίξει έρευνα για τη Χίλαρι Κλίντον και τους Δημοκρατικούς.

Η απομάκρυνση Σέσιονς πάντως αναμενόταν να συμβεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης κατά τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, άλλα έχασαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ