ΚΟΣΜΟΣ

«Ελπίζω να με πει και πάλι μαμά»: Δάκρυα χαράς για ηλικιωμένη που είδε το γιο της να ξυπνά από κώμα

«Ελπίζω να με πει και πάλι μαμά»: Δάκρυα χαράς για ηλικιωμένη που είδε το γιο της να ξυπνά από κώμα
YouTube

Επί 12 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα ο γιος της, δεν έφυγε στιγμή από το πλάι του. Τώρα ξύπνησε και η ηλικιωμένη μητέρα του ήταν και πάλι εκεί, βλέποντάς τον να της χαμογελάει.

Πρόκειται για τον Wang Shubao, ο οποίος έμεινε τετραπληγικός έπειτα από τροχαίο το 2006 στην Κίνα, όταν ήταν 36 ετών. Το ιδιαίτερα συγκινητικό στιγμιότυπο της πρώτης επαφής με τη μητέρα του καταγράφτηκε σε βίντεο.

Η μητέρα του, Wei Mingying, ξεσπάει σε δάκρυα χαράς, ενώ εκείνος της χαμογελάει

«Είμαι πανευτυχής. Ελπίζω να αναρρώσει πλήρως. Δεν πρόκειται ποτέ να τον εγκαταλείψω», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Jining News.

Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, η ίδια βρισκόταν κάθε μέρα τα τελευταία 12 χρόνια στο πλευρό του γιου της, ξοδεύοντας όλες τις οικονομίες της και καταλήγοντας να έχει χρέος. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο τέτοιας ένδειας, ώστε κάποια περίοδο δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η μητέρα περιέγραψε ακόμα στους δημοσιογράφους την καθημερινή της ρουτίνα, που περιελάμβανε να τον κάνει μπάνιο, να τον ταΐζει μέσω ενός σωλήνα στομάχου, να του κάνει μασάζ και να του αλλάζει θέση για να αποφύγει να αποκτήσει πληγές από την κατάκλιση.

Ο πατέρας του είχε πεθάνει όταν εκείνος ήταν ακόμα μικρός, και έτσι εκείνη ήταν η μοναδική που είχε να τον φροντίζει.

Σύμφωνα με την ίδια, παρατήρησε τον περασμένο μήνα ότι της χαμογελούσε και κατάλαβε ότι είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του. Προς το παρόν, δεν μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει, αλλά μπορεί να ανταποκρίνεται στην μητέρα του χαμογελώντας. Μπορεί ακόμα να χειρονομεί και να γελάει στις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές.

«Ελπίζω να με πει και πάλι μαμά», αναφέρει γεμάτη συγκίνηση η Wei.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ