ΚΟΣΜΟΣ

Ράμα: Η Αλβανία δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών

Ράμα: Η Αλβανία δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών
Tatyana Zenkovich/Pool via REUTERS

«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε όσους μετέβησαν στους Βουλιαράτες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για να προκαλέσουν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο Facebook, με το οποίο του ζητούνταν να τοποθετηθεί σε όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες τα οποία «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» ο Έντι Ράμα έγραψε:

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου».

Επιπλέον ο Αλβανός πρωθυπουργός απαντώντας στον Lucky Boy London, ο οποίος του ζητούσε να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντάς τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος», τού συνέστησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Γραικός» (greku), σημειώνοντας πως «είναι το ίδιο αηδιαστικό με αυτούς που λένε ‘’Αλβανοί’’ στην άλλη πλευρά! Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας δεν είναι ‘’Γραικοί’’, αλλά αξιοπρεπείς και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας».

«Η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» σχολίασε ακόμη και πρόσθεσε:

«Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

rama

Αντίδραση από Κουμουτσάκο

Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "σιωπά και τον αποθρασύνει".

"Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει" αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ