ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν 75.000 σπίτια

Μαίνονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν 75.000 σπίτια
REUTERS/Eric Thayer

Την εκκένωση 75.000 σπιτιών διέταξαν οι Αρχές σε αρκετά προάστια της Καλιφόρνια, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Πέμπτης και μαίνεται σε δύο κύρια μέτωπα.  

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα προάστιο περίπου 64 χλμ. Βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και εξαπλώθηκε αστραπιαία, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των ξηρών συνθηκών, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Είναι υποχρεωτική εκκένωση, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φύγεις, θέλουμε να φύγεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Rich Macklan και συνέχισε: «Θέλουμε οι άνθρωποι να φύγουν νωρίς, όταν τους το ζητάνε οι πυροσβέστες, προκειμένου εκείνοι να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό βοηθάει αφάνταστα».

Το πέρασμα της φωτιάς από την πόλη Παραντάις, άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεπαν τη χρήση εναέριων μέσων για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι άνεμοι κόπασαν για λίγο, ωστόσο, γρήγορα ενισχύθηκαν και πάλι, ενώ αναμένεται να παραμείνουν ισχυροί μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το Μάλιμπου εκκενώθηκε σχεδόν ολόκληρο, ενώ τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί ή υποστεί ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ