ΚΟΣΜΟΣ

Σε ιστορικά υψηλά η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη

Σε ιστορικά υψηλά η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη
Έχοντας... κουραστεί από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Spencer Platt/Getty Images/Ideal Image

Μία πρωτοφανή για την εποχή εμπειρία βίωσαν την Κυριακή οι πολίτες της Νέας Υόρκης, καθώς οι 19 βαθμοί Κελσίου που έδειξαν τα θερμόμετρα το μεσημέρι στο Σέντραλ Παρκ συνιστούν ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται την Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ, από τότε που καταγράφονται τα μετεωρολογικά δεδομένα, χρονολογείται από το 1923 με τον υδράργυρο να φτάνει τότε τους 17,7 βαθμούς Κελσίου.

Όπως είναι φυσικό, οι Νεοϋορκέζοι δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους με σορτς και σανδάλια, 12 μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας στη Νέα Υόρκη συγκεκριμένα την 13η Νοεμβρίου είναι 3 βαθμοί Κελσίου την ημέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, που εκτίμησε ότι ο υδράργυρος θα παραμένει πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη είχε καταγραφεί και στις 6 Νοεμβρίου, όταν ο υδράργυρος είχε «σκαρφαλώσει» στους 23,8 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο LaGuardia και στους 23,3 στο Σέντραλ Παρκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ