Ο Βρετανός υπουργός επί του Brexit Ντόμινικ Ράαμπ παραιτήθηκε από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μετά λύπης σας ανακοινώνω ότι μετά την χθεσινή υπουργική συνεδρίαση για τη συμφωνία για το Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ. Το σχέδιο της Μέι βάζει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε.

«Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας, δεδομένων των υποσχέσεων που δώσαμε στη χώρα στο μανιφέστο μας στις τελευταίες εκλογές. Αυτό είναι, στη βάση του, υπόθεση που επηρεάζει την εμπιστοσύνη του λαού (σ.σ. στο πρόσωπό μας)»

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπη, με ακόμη μία μεγάλη «μάχη», αυτή της έγκρισης της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 25 Νοεμβρίου για να συζητήσουν περαιτέρω επί της συμφωνίας.

Παραιτήθηκε και ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία

Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία. Ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit. 

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριαμσό του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης