ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πάνω από 400 οι τραυματίες στις διαδηλώσεις με τα «κίτρινα γιλέκα»

Γαλλία: Πάνω από 400 οι τραυματίες στις διαδηλώσεις με τα «κίτρινα γιλέκα»
REUTERS/Stephane Mahe

Στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των φόρων επί των καυσίμων, πάνω από 400 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 14 σοβαρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» - από το χρώμα των γιλέκων που είναι υποχρεωμένοι να έχουν οι οδηγοί στα οχήματά τους σε περίπτωση ανάγκης – ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω λαμβάνοντας υπόψη μια νύχτα «με εντάσεις σε ορισμένα σημεία» οδικών μπλόκων, διευκρίνισε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Το πιο σοβαρό περιστατικό της ημέρας συνέβη το πρωί του Σαββάτου με τον θάνατο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε από μια οδηγό σε ένα μπλόκο στη Σαβοΐα.

Περίπου 3.500 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπου 87 διαφορετικά σημεία, ενώ ο αριθμός όσων συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα δυσαρέσκειας επίσης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 287.710 άτομα σε 2.034 σημεία, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν 282 άτομα, εκ των οποίων 73 κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ