ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Ελλάδα - Κύπρος αναλαμβάνουν την ηγεσία της ευρωπαϊκής «ακαδημίας κατασκόπων»

Politico: Ελλάδα - Κύπρος αναλαμβάνουν την ηγεσία της ευρωπαϊκής «ακαδημίας κατασκόπων»
Φωτογραφία αρχείου EPA/SHAWN THEW

Ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και την Κύπρο σκοπεύει να δώσει η Ευρώπη των 28 στη νέα ευρωπαϊκή σχολή κατασκοπείας που ετοιμάζεται, στο πλαίσιο της συμφωνίας PESCO (Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία).

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του περιοδικού Politico, η συμφωνία αυτή και η συνακόλουθη ίδρυση αυτής της «ακαδημίας κατασκόπων» συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών.

politico

«Η Ελλάδα θα κληθεί με την βοήθεια της Κύπρου να αναλάβει την ακαδημία κατασκοπείας», αναφέρει το δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ανάληψη της ηγεσίας της ευρωπαϊκής σχολής κατασκοπείας από τις δύο χώρες εδράζεται στο γεγονός ότι και οι δύο έχουν τους στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα.

Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ συνεδριάζουν μέχρι την Τρίτη (20/11/2018) στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συμφωνήσουν σε 17 νέα πρότζεκτ, τα οποία προκύπτουν από τη συμφωνία PESCO (Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία), που προβλέπουν από τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των υποδομών, μέχρι την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων, σύμφωνα με προσχέδιο που δημοσιεύει το Politico.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ