Υπ. Εσωτερικών ΗΠΑ: Για τις φωτιές στην Καλιφόρνια φταίνε οι περιβαλλοντολόγοι – Στους 79 οι νεκροί
Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ράιαν Ζίνκε δήλωσε σήμερα ότι οι φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια οφείλονται εν μέρει στις αγωγές που υπέβαλαν περιβαλλοντολόγοι που επιδίωκαν να εμποδίσουν τις πρακτικές διαχείρισης των δασών, όπως την αραίωση δασικών εκτάσεων.
«Ακραίες περιβαλλοντικές οργανώσεις που προτιμούν να καεί ένα ολόκληρο δάσος αντί να κόψουν ένα μόνο δέντρο ή να αραιώσουν δασικές εκτάσεις», κατέθεσαν αγωγές για να εμποδίσουν τη διαχείριση των δασών, είπε ο Ζίνκε στους δημοσιογράφους σε μια τηλεδιάσκεψη με θέμα τις φονικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
«Ναι, αποδίδω ευθύνη στους περιβαλλοντολόγους», είπε χαρακτηριστικά.
Δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να υποδείξει κάποιες από αυτές.
Πρόσθεσε ότι άλλες μεταβλητές, όπως υψηλότερες θερμοκρασίες, οι πιο ακραίες ιστορικά συνθήκες ξηρασίας και τα πολλά ξερά δέντρα, ευθύνονται για την καταστροφή.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, η πυρκαγιά «Camp Fire» που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου έχει προκαλέσει τον θάνατο 79 ανθρώπων, ενώ 699 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Με περισσότερα από 55 κιλά κάνναβης συνελήφθη 68χρονος στη Φλώρινα
19:56
«Εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Ιορδανία, σύμφωνα με τις χώρες του Κόλπου
19:45
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης
19:37
Μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στον Κηφισό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη νύχτα
19:26