ΚΟΣΜΟΣ

Απομονωμένη φυλή σκότωσε Αμερικανό ιεραπόστολο σε νησί του Ινδικού

Απομονωμένη φυλή σκότωσε Αμερικανό ιεραπόστολο σε νησί του Ινδικού
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Νεκρός φέρεται να είναι ένας Αμερικανός ιεραπόστολος μετά από επίθεση που δέχτηκε από φυλή αυτοχθόνων που κατοικούν σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, εκατοντάδες ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ινδίας.

Ο 27χρονος Αμερικανός, που ονομάζεται Τζον Άλεν Τσάου, ταξίδεψε στην Ινδία με τουριστική βίζα αλλά έφτασε στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ με στόχο να προσηλυτίσει τους κατοίκους, όπως είπε στο CNNi ο Dependra Pathak.

«Αρνούμαστε να τον αποκαλέσουμε τουρίστα. Ναι, ήρθε στη χώρα με τουριστική βίζα αλλά ήρθε με σκοπό να προσηλυτίσει τους κατοίκους μιας απαγορευμένης περιοχής» δήλωσε ο ίδιος.

Στη Νήσο του Βόρειου Σέντινελ κατοικεί μια ομάδα αυτοχθόνων, οι Sentilese, που προστατεύονται από τον ινδικό νόμο.

Υπολογίζεται ότι στο νησί κατοικούν πλέον μερικές δεκάδες άνθρωποι.

Παράνομο ταξίδι

Ο Pathak δήλωσε στο CNNi ότι ο Αμερικανός ιεραπόστολος ζήτησε από έναν Ινδό φίλο του να τον βοηθήσει να βρει ψαράδες που θα τον πήγαιναν στο νησί.

«Σύμφωνα με τους ψαράδες, χρησιμοποίησαν μια ξύλινη βάρκα με αισθητήρες για τα πλεύσουν προς το νησί στις 15 Νοεμβρίου» είπε ο Pathak, και συμπλήρωσε: «Η βάρκα σταμάτησε περί τα 500 με 700 μέτρα από το νησί και ο ιεραπόστολος χρησιμοποίησε κανό για να φτάσει στις ακτές του νησιού. Επέστρεψε αργότερα μέσα στη μέρα με τραύματα από βέλη. Οι αυτόχθονες είχαν καταστρέψει το κανό του…».

Στη συνέχεια, οι ψαράδες κατέθεσαν ότι είχαν τους αυτόχθονες να σέρνουν τον ιεραπόστολο στις ακτές του νησιού.

Παρότι η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν όντως ο άνδρας είναι νεκρός, οι ψαράδες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι δεν ζει.

«Έχουμε στείλει μια ομάδα για να αναγνώριση και για να αποφασίσει πώς να γίνει η ανάκτηση της σορού του» δήλωσε ο Pathak.

Απομονωμένη και απαγορευμένη περιοχή

Το νησί είναι προστατευμένη περιοχή ενώ οι ινδικές Αρχές έχουν απαγορεύσει σε πολίτες και επισκέπτες της χώρας να πλησιάζουν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς των αυτόχθονων. Μάλιστα, το 2006 η φυλή αυτή σκότωσε δύο ψαράδες που πλησίασαν στην περιοχή.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος στην πόλη Τσενάι της Ινδίας επιβεβαίωσε ότι διπλωμάτες έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Όταν αγνοείται Αμερικανός πολίτης, συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές ενώ προχωρούν οι έρευνες» δήλωσε ο εν λόγω αξιωματικός.

Isolated tribespeople believed to have killed US missionary who trespassed on remote island

By Sugam Pokharel and Euan McKirdy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ