Το «νησί των μυστηρίων»: Βρέθηκε σκελετός μοναχού χωρίς χέρια
Ο σκελετός ενός άνδρα χωρίς χέρια, πιθανότατα μοναχού, εντοπίστηκε σε ένα μικρό νησάκι στη Μάγχη, το Γκέρνσεϊ, πολύ κοντά στο σημείο όπου πέρσι ήρθε στο φως ο μεσαιωνικός «τάφος» ενός θαλάσσιου θηλαστικού -μιας φώκαινας.
Οι ερευνητές επέστρεψαν στο νησί φέτος στο νησί και εντόπισαν οστό από δάκτυλο ποδιού να ξεπροβάλλει μέσα από το χώμα. Προχώρησαν σε πλήρη εκσκαφή και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον σκελετό ενός άνδρα, με ύψος περίπου 1,50 μέτρων, που είχε μάλιστα μια μεγάλη οπή στο κρανίο του.
Κατάφεραν να εντοπίσουν, επίσης, κουμπιά, κάτι που σημαίνει ότι ετάφη φορώντας ρούχα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το σημείο ταφής, κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκε κάποιου τύπου χριστιανική τελετή.
Όλες οι ενδείξεις συνάδουν στο ότι ο σκελετός ανήκε σε κάποιον μοναχό, που ενδεχομένως κατοικούσε σε μοναστήρι σε κοντινό νησί.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν για ποιον λόγο ο μοναχός «έχασε» τα χέρια του.
Διεθνή ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίζει το Γκέρνσεϊ το «νησί των μυστηρίων», καθώς είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση ο εντοπισμός του «τάφου» του θηλαστικού, που χρονολογείται από το 1416 έως το 1490.
Remains of 'handless monk' discovered on island of mystery
By Rob Picheta
Θαλάσσιο φράγμα μήκους 500 μέτρων στη Θέουτα τοποθετεί η Ισπανία
16:58
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος οδηγός που έτρεχε με 182 χλμ στην ΠΑΘΕ
16:46
Φωτιά στην Φωκίδα: Πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια στην Πηγή και στο Κλήμα
16:35
Liveblog: Καίγονται σπίτια στη Φωκίδα - Ξεκίνησαν σταδιακά ρίψεις από αέρος στο Πόρτο Γερμενό
16:30