ΚΟΣΜΟΣ

Νοσηρή ιστορία: Αιχμαλώτισαν θηλυκό ουρακοτάγκο και τον εξέδιδαν σε οίκο ανοχής

Νοσηρή ιστορία: Αιχμαλώτισαν θηλυκό ουρακοτάγκο και τον εξέδιδαν σε οίκο ανοχής
Φωτογραφία Αρχείου EPA/REBECCA GREDLEY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Pony, ένας θηλυκός ουρακοτάγκος, διασώθηκε το 2003 ύστερα από χρόνια βασανιστηρίων σε οίκο ανοχής του Βόρνεο, όπου την εξέδιδαν σε πελάτες που πλήρωναν 2 δολάρια για τη «μοναδική», όπως διαφημιζόταν, εμπειρία.

Η Pony απήχθη από την αγκαλιά της μητέρας της όταν ήταν μωρό και βασανιζόταν χρόνια από τοπικούς αγρότες. Κάθε δύο μέρες ξύριζαν το τρίχωμά της και της φόραγαν μέικ-απ. Το απεχθέστερο όλων, είναι ότι την είχαν διδάξει να ικανοποιεί σεξουαλικές χάρες για τους πελάτες του οίκου ανοχής.

«Όταν ανακάλυψα πως τη χρησιμοποιούσαν για πορνεία και όχι ως απλό κατοικίδιο, σοκαρίστηκα», λέει ο Lone Droscher-Nielson, ένας εκ των διασωστών της Pony. «Ίσως, όντας αφελής, δεν πίστευα ποτέ πως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ζώο».

Η Michelle Desilets, διευθύντρια του Ιδρύματος για την Επιβίωση των Ουρακοτάγκων του Βόρνεο, είχε αναφέρει σε συνέντευξή της το 2007, ότι υπήρχαν «ορισμένοι αγρότες που επισκέπτονταν τον οίκο ανοχής ειδικά για εκείνη».

«Θα μπορούσες να επιλέξεις έναν άνθρωπο αν το επιθυμούσες, αλλά ήταν… πρωτοποριακή εμπειρία να κάνεις σεξ με έναν ουρακοτάγκο», είπε η ίδια και σημείωσε πως οι δυνάστες του ουρακοτάγκου απείλησαν τους διασώστες ακόμη και με ξίφη για να μην τους επιτρέψουν να την πάρουν.

«Τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ», σημείωσε η Desilets, προσθέτοντας πως «ήταν, πιθανότητα, έξι ή επτά ετών όταν διασώθηκε».

Για να μπορέσει τελικά να απελευθερωθεί χρειάστηκε η επέμβαση 35 βαριά οπλισμών αστυνομικών που απαίτησαν να τους την παραδώσουν.

Όταν απελευθερώθηκε, μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο προστασίας ουρακοτάγκων όπου «επούλωσε σταδιακά τις πληγές της», όπως σημείωσε ο Lone Droscher-Nielson.

Πλέον ζει στο Κέντρο Αποκατάστασης Nyaru Menteng με ακόμη επτά ουρακοτάγκους, όμως, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να επιστρέψει στη φύση, καθώς πέρασε τόσο καιρό υπό αιχμαλωσία που δεν έχει αναπτύξει τις βασικές ικανότητες επιβίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ