ΚΟΣΜΟΣ

Brexit - Έκκληση Μέι στους βουλευτές: Ψηφίστε τη συμφωνία για να αποφύγουμε το χάος

Brexit - Έκκληση Μέι στους βουλευτές: Ψηφίστε τη συμφωνία για να αποφύγουμε το χάος
Parbul TV/Handout via Reuters TV

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και αρνείται να τοποθετηθεί ως προς το τι θα πράξει εάν οι βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν το κείμενο κατά την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές, ενώ, αναφερόμενη στις προτάσεις για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος ή για την καθυστέρηση της εξόδου από την Ένωση, δήλωσε ότι στόχο έχουν την ανατροπή του Brexit.

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι, εάν οι βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν την συμφωνία της, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός για μίας έξοδο χωρίς συμφωνία.

Τονίζοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι και η μοναδική δυνατή, η Μέι προειδοποίησε ότι η ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου είναι μία ιστορικής σημασίας ψηφοφορία στην οποία οι βουλευτές θα αποφασίσουν εάν θα υλοποιήσουν την απόφαση του βρετανικού λαού.

Αναφερόμενη στην επιλογή της καθυστέρησης του Brexit για να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ισχυρίσθηκε ότι αυτό θα σήμαινε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάτι που οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει, προειδοποίησε ότι αυτό θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη προς τον πολιτικό κόσμο και απείλησε με «μεγαλύτερη αβεβαιότητα και διαχασμό της χώρας».

Η Τερέζα Μέι υιοθέτησε κλείνοντας δραματικούς τόνους καλώντας τους βρετανούς βουλευτές να εμποδίσουν «το χάος ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία, με την προκήρυξη εκλογών ως την καλύτερη εξέλιξη για την χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ