ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της Μέρκελ

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της Μέρκελ
REUTERS/Andreas Rinke

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε το αεροσκάφος της Άνγκελα Μέρκελ, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Η κ. Μέρκελ ταξίδευε προς την Αργεντινή για να δώσει το «παρών» στη Σύνοδο G-20.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος του αεροσκάφους αντελήφθη κάποιο πρόβλημα με τα «ηλεκτρονικά συστήματα» του αεροσκάφους και ζήτησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε μόλις μια ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους, που είχε μπροστά του ταξίδι 15 ωρών για να φτάσει στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει να επιδιορθώνουν το πρόβλημα που κατά πληροφορίες εντοπίζεται στα συστήματα επικοινωνίας. Ωστόσο, η πτήση της κ. Μέρκελ προς Αργεντινή θα πραγματοποιηθεί με άλλο αεροσκάφος.

2018 11 29T204957Z 1319494581 RC17B9D22EC0 RTRMADP 3 G20 GERMANY MERKEL


To δρομολόγιο του αεροσκάφους / REUTERS/Andreas Rinke

Η ίδια γερμανική εφημερίδα γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στον αεροδιάδρομο βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, καθώς το αεροσκάφος χρειάστηκε να προχωρήσει σε «σκληρή προσγείωση» επειδή δεν είχε καταναλώσει τα καύσιμα.

Το αεροσκάφος της Μέρκελ είναι ένα Airbus A340-313X VIP με το ψευδώνυμο «Κόνραντ Αντενάουερ» -το όνομα του πρώτου μεταπολεμικού καγκελάριου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Bild, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ο Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναγκάστηκε την τελευταία στιγμή πριν από την απογείωση να επιβιβαστεί σε δεύτερο αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στο Μινσκ, ενώ ο κ. Σολτς αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να παρατείνει την παραμονή του στο Μπαλί, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του ΔΝΤ, λόγω τεχνικής βλάβης του αεροσκάφους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ