ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν: «Είναι ακόμα ζωντανός;»

Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν: «Είναι ακόμα ζωντανός;»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, από την Κω, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς του, στις 24 Ιουλίου του 1991, και ενώ ήταν μόλις 21 μηνών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η οικογένεια του μικρού Μπεν προσφάτως έμαθε ότι το DNA που είχε βρεθεί στο παιχνίδι του, δεν ήταν δικό του.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο, οι ιατροδικαστές πληροφόρησαν την οικογένεια Νίνταμ ότι έχουν εντοπίσει ίχνη DNA από αίμα σε αποσύνθεση μέσα στο παιχνίδι - αυτοκινητάκι που βρέθηκε πριν από δύο χρόνια στο σημείο εξαφάνισης του μικρού αγοριού.

Η μητέρα τότε έδωσε δείγμα DNA στους ιατροδικαστές, αλλά τελικά δεν ταίριαζε με αυτό που βρέθηκε στο παιχνίδι, σύμφωνα με την Daily Star.

«Αργά και βασανιστικά εδώ και 27 χρόνια συνεχίζεται το δράμα μας. Είναι ένας πόνος δίχως τέλος. Εάν το αίμα δεν είναι του Μπεν, τότε σε ποιον ανήκει; Είμαστε συντετριμμένοι. Πραγματικά πιστέψαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό και ότι θα αποδεικνυόταν πως ο Μπεν είναι νεκρός. Θα μπορούσαμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση εξαφάνισης και να αρχίσουμε τη διαδικασία του πένθους. Τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Είναι ο Μπεν νεκρός ή ζωντανός;» δήλωσε η 44χρονη μητέρα όταν άκουσε τα δυσάρεστα νέα για το DNA.

Το παιχνίδι του μικρού βρέθηκε στην Κω το 2016, από ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος δήλωσε στην αστυνομία πως πίσω από το θάνατο του Μπεν βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας που έχει πεθάνει από καρκίνο.

Όπως αναφέρεται στη μαρτυρία του ηλικιωμένου, ο μικρός Μπεν έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα, ενώ ο κ. Μπάρκας ο οποίος ήταν εκσκαφέας και πέθανε το 2015, φρόντισε να κρύψει το πτώμα σε ένα πηγάδι.

Οι βρετανικές Αρχές υποθέτουν πως ο Μπεν καταπλακώθηκε από τον εκσκαφέα και όταν ο οδηγός πανικοβλήθηκε, αποφάσισε να κρύψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ