ΚΟΣΜΟΣ

Η συμβουλή που δίνει η Μισέλ Ομπάμα στη Μέγκαν Μαρκλ

Η συμβουλή που δίνει η Μισέλ Ομπάμα στη Μέγκαν Μαρκλ
reuters

Η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ σίγουρα έχει μεγάλη καθοδήγηση από το προσωπικό του παλατιού για το πώς να συμπεριφέρεται ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η τελευταία συμβουλή προς εκείνη, ωστόσο, έρχεται από έναν «σύμμαχο» από την πατρίδα της, την πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

«Όπως εγώ, η Μέγκαν πιθανόν να μην είχε ονειρευτεί ποτέ ότι θα είχε μια τέτοια ζωή και η πίεση που νιώθεις –από τον ίδιο σου τον εαυτό και από τους άλλους- είναι πολλές φορές μεγάλη», ανέφερε η Μισέλ σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό Good Housekeeping.

«Επομένως η μεγαλύτερη συμβουλή μου θα ήταν να πάρει το χρόνο της και να μην βιαστεί να κάνει οτιδήποτε. Πέρασα τους πρώτους μήνες στο Λευκό Οίκο ανησυχώντας πρωτίστως για τις κόρες μου, διασφαλίζοντας ότι θα ξεκινήσουν σωστά στο σχολείο και θα κάνουν καινούριους φίλους, προτού ξεκινήσω πιο φιλόδοξες δραστηριότητες. Πιστεύω πως είναι καλό να το κάνει αυτό», εξήγησε η ίδια.

Η Μισέλ Ομπάμα ενθάρρυνε την Μέγκαν να κάνει δραστηριότητες για τις οποίες τρέφει ιδιαίτερη αγάπη. Και οι δύο γυναίκες έχουν αναλάβει το ρόλο της ενδυνάμωσης των γυναικών και κοριτσιών.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να κάνεις το καλό από τη θέση σου. Πιστεύω ότι η Μέγκαν μπορεί να αυξήσει τον αντίκτυπό της τόσο στους άλλους όσο και για τη δική της ευτυχία, κάνοντας κάτι με το οποίο ταυτίζεται».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του cnn.gr:

Όπως είπε η πρώην Πρώτη Κυρία, άντλησε έμπνευση από τις νεαρές γυναίκες που γνώρισε: «Κατά πολλούς τρόπους τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τις νέες γυναίκες σήμερα. Αυτό που με ενέπνευσε είναι ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες θριαμβεύουν με απίστευτους τρόπους. Αντίθετα από τη γενιά μου, δεν διακατέχονται από την πεποίθηση ότι άντρες και γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα. Προοδεύουν στα σπορ, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και την επιστήμη. Βγαίνουν μπροστά, όχι μόνο στις τάξεις αλλά και στη δημόσια αρένα, από νεαρή ηλικία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ