ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Άλμα στο κενό» η συμφωνία δηλώνει ο Κόρμπιν

Brexit: «Άλμα στο κενό» η συμφωνία δηλώνει ο Κόρμπιν
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Phil Noble

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η συμφωνία για το Brexit που ζητά η Τερέζα Μέι να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων ισοδυναμεί με «άλμα στο κενό» και πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία ή να παραιτηθεί.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε με τι θα μοιάζει η µακροπρόθεσµη σχέση μας με την Ευρώπη και για αυτό το λόγο τόσοι πολλοί βουλευτές σε όλο το κοινοβούλιο είναι απρόθυμοι να ψηφίσουν ένα Brexit στα τυφλά και να κάνουν ένα άλμα στο κενό με το μέλλον της Βρετανίας», τόνισε ο Κόρμπιν.

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ επισήμως στις 29 Μαρτίου του 2019. Η συμφωνία ωστόσο με την οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή η αποχώρηση βρίσκει σθεναρές αντιδράσεις εντός των βρετανικών συνόρων, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κορυφαία στελέχη των Τόρις.

Brexit: Ήττα για την Τερέζα Μέι στη Βουλή

Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος της Μέι επιμένει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακαλέσει τη γνωστοποίηση της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η επίμαχη ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ