Ένα είδος σπάνιου, λευκού ταράνδου εντόπισε ένας φωτογράφος σε μια χιονισμένη περιοχή βόρεια της Νορβηγίας, την ώρα που έκανε πεζοπορία με φίλους του.

Διαβάστε επίσης

Ο 24χρονος Μαντς Νόρντσβι κοινοποίησε τις φωτογραφίες του ζώου στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας: «Σχεδόν εξαφανίστηκε μέσα χιόνι».

Όπως αναφέρει το BBC, η ασυνήθιστη εμφάνιση του ταράνδου είναι αποτέλεσμα μίας γενετικής πάθησης, η οποία αφαιρεί το χρώμα της γούνας του ζώου. Δεν έχει όμως κάποια σχέση με τον αλφισμό ή αλμπινισμό.

Σύμφωνα με σκανδιναβικές παραδόσεις, ο εντοπισμός ενός λευκού ταράνδου αποτελεί σημάδι καλής τύχης για όποιον τον συναντήσει.

«Ήρθε πολύ κοντά μου και κοιταχτήκαμε στα μάτια. Ήταν πολύ ήρεμο, καθώς κατάλαβε ότι δεν έχω κακές προθέσεις», δήλωσε ο φωτογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters.

«Συμπεριφέρθηκε σαν να πόζαρε για τον φωτογραφικό μου φακό», προσέθεσε ο 24χρονος, τονίζοντας ότι το ζώο ήταν πολύ «περίεργο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «σαν ένας μικρός εξερευνητής».

Μετά από λίγα λεπτά, ο λευκός τάρανδος εγκατέλειψε τον φωτογράφο και την παρέα του και επέστρεψε στην μητέρα του, στην άκρη του δάσους.

Video: Τάρανδοι – ρομπότ βγάζουν τον Ρούντολφ στην ανεργία;


Διαβάστε επίσης

Αυστρία: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στις Άλπεις

Αργίες 2019: Ποια τα τριήμερα του νέου έτους

Τραγωδία στη Γαλλία: Παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα μπροστά στα μάτια του γιου του

Αργίες 2019: Πότε πέφτουν Πάσχα και Καθαρά Δευτέρα - Ποια τα τριήμερα του έτους