ΚΟΣΜΟΣ

Μέι προς βουλευτές: Έχετε τρεις επιλογές για το Brexit

Μέι προς βουλευτές: Έχετε τρεις επιλογές για το Brexit
REUTERS/Marcos Brindicci/Pool/File Photo

Διαρκείς προσπάθειες κάνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία της για το Brexit, ενόψει της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Βρετανίας.

 

Η Μέι επανέλαβε ότι οι βουλευτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξής τρεις επιλογές: την έγκριση της συμφωνίας, ή μία έξοδο χωρίς συμφωνία ή ακόμα και την ανατροπή του Brexit.

Όπως είπε, αρκετοί είναι οι βουλευτές που προσπαθούν να ματαιώσουν το brexit, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με το ζήτημα, εκτιμώντας ότι δεν αποτελεί σωστό βήμα.

«Είναι σαφές ότι μερικοί στη Βουλή προσπαθούν να ματαιώσουν το Brexit και να ανατρέψουν την ψήφο του βρετανικού λαού και αυτό δεν είναι σωστό», τόνισε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ίδια, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σαφώς στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου, καθώς και για το ποιο είναι το “Plan B” της, σε περίπτωση που απορριφθεί η συμφωνία.

Η Μέι σημείωσε ότι συζητάει με βουλευτές το θέμα της παραχώρησης στο κοινοβούλιο ενός μεγαλύτερου ρόλου σχετικά με το αν θα ενεργοποιηθεί το "δίχτυ ασφαλείας" για τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

«Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις όσον αφορά το αν θα προχωρήσουμε σε ένα δίχτυ ασφαλείας, επειδή αυτό δεν γίνεται αυτομάτως», σημείωσε. «Το ερώτημα είναι: προχωράμε σε ένα "δίχτυ ασφαλείας"; Επεκτείνουμε την όπως την ονομάζω εγώ περίοδο εφαρμογής;», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ