ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκαν τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη μετά από τηλεφώνημα για βόμβες

Εκκενώθηκαν τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη μετά από τηλεφώνημα για βόμβες
REUTERS/Jeenah Moon

Για περισσότερο από μια ώρα εκκενώθηκαν από την αστυνομίατα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη το βράδυ μετά το τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος είπε ότι πέντε βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο κτίριο του Time Warner Center, με αποτέλεσμα το δίκτυο να διακόψει το πρόγραμμά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Είναι "όλα εντάξει" διαβεβαίωσε η αστυνομία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μετά την έρευνα του κτιρίου από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Τίποτε ύποπτο δεν βρέθηκε, σύμφωνα με το CNN.

Είχε προηγηθεί ο "αποκλεισμός της περιμέτρου στο Columbus Circle και η εκκένωση του κτιρίου για να ερευνηθεί όλο το κτίριο", όπως δήλωσε ο ερευνητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Χάμπερτ Ρέγιες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, καθώς ομάδες πυροτεχνουργών έκαναν ελέγχους στο κτιριακό συγκρότημα.

Η τηλεφωνική κλήση έγινε γύρω στις 10 το βράδυ και το δίκτυο ειδήσεων άλλαξε για λίγο το πρόγραμμά του, ενώ δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και περαστικοί στέκονταν πίσω από τα αστυνομικά οδοφράγματα έξω από το κτίριο.

Μονάδες πυροτεχνουργών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ήταν σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών.

Το γραφείο του δικτύου στο Time Warner Center εκκενώθηκε τον Οκτώβριο μετά τον εντοπισμό ενός πακέτου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, συνεργάτη του δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ