ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσία του FBI η ταφή των δραστών του Σαν Μπερναρντίνο

Παρουσία του FBI η ταφή των δραστών του Σαν Μπερναρντίνο
Δεκατέσσερις αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από τα πυρά των Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ και Τασφίν Μαλίκ που κηδεύτηκαν την Τρίτη σε άγνωστο νεκροταφείο. Mark Boster/Los Angeles Times via Getty Images/Ideal Image

Διακριτικά, παρουσία πρακτόρων του FBI και χωρίς να γίνει γνωστό το κοιμητήριο, κηδεύτηκαν την Τρίτη (15/12) οι δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χαθούν 14 ανθρώπινες ζωές.

Ο γεννημένος στις ΗΠΑ, 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ και η 27χρονη σύζυγός του, Τασφίν Μαλίκ, από το Πακιστάν, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία κατά την καταδίωξή τους μετά το μακελειό στις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κηδεία ακολούθησε την ισλαμική παράδοση, με καθαρισμό των σορών και τύλιγμά τους σε λευκό ύφασμα.

Ένας παρευρισκόμενος στην κηδεία καθώς και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι ζήτησαν να μην αναφερθεί το όνομά τους από φόβο αντιποίνων, αποκάλυψαν ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να βρουν οι συγγενείς το νεκροταφείο που δέχτηκε να κηδέψει το ζευγάρι, μακριά από το Σαν Μπερναρντίνο. Πολλά κοιμητήρια αρνήθηκαν από φόβο μήπως οι τάφοι βεβηλωθούν.

Συνήθως οι μουσουλμάνοι κηδεύονται μέσα σε 24 ώρες από το θάνατό τους, αλλά συγγενείς και μέλη της κοινότητας περίμεναν ώσπου να παραδοθούν οι σοροί από την αστυνομία και να εκδώσει τις αναγκαίες άδειες το νεκροταφείο.

Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» μόλις δέκα άτομα, καθώς πολλοί από το ισλαμικό τέμενος με το οποίο συνδεόταν ο Φαρούκ αρνήθηκαν να παραστούν.

Όπως μάλιστα δήλωσε ένα από τα άτομα αυτά στο Reuters «δεν τον συγχωρώ, αλλά προσεύχομαι για να συγχωρεθεί. Εμείς οι μουσουλμάνοι ξέρουμε ότι ο Θεός είναι ελεήμων. Είναι όμως και δίκαιος».

Ο Φαρούκ και η Μαλίκ άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι έξι μηνών, το οποίο βρίσκεται υπό κρατική κηδεμονία από την ημέρα του μακελειού. Η αδερφή του Φαρούκ, Σαΐρα, και ο σύζυγός της, Φαρχάν Χαν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν την ανιψιά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ