Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο από βίντεο που δείχνει δύο γυμνά άτομα να αγκαλιάζονται στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα.

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρει το CNNi, στο τριών λεπτών βίντεο, μία γυναίκα και ένας άντρας σκαρφαλώνουν πάνω σε κτίσμα, που θεωρείται ότι είναι η ιστορική πυραμίδα. Όταν φτάνουν στην κορυφή η γυναίκα βγάζει τη μπλούζα της και το βίντεο κλείνει με έναν γυμνό εναγκαλισμό των δύο πρωταγωνιστών.  

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων, Khaled al-Anani, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και τόνισε πως ο γενικός εισαγγελέας έχει λάβει γνώση του περιστατικού και θα διεξάγει έρευνα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ο οποίος αρέσκεται να αναρτά στο διαδίκτυο παρόμοιο υλικό. 

Ο υπουργός επεσήμανε, ακόμη πως οι ερευνητές θα διαπιστώσουν το κατά πόσο τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματά τους.

«Οι πυραμίδες είναι τα πλέον σημαντικά ιστορικά μνημεία του κόσμου. Ο κόσμος εκφράζει την αγάπη του με διαφορετικούς τρόπους», σημείωσε, μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο, ο Ahsraf Mohee, Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Το βίντεο του Hvid δεν υπάρχει πλέον στο Youtube, όπως και άλλες δουλειές του καλλιτέχνη.

Ο Mohee σημείωσε πως το ζεύγος παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας, σκαρφάλωσε στην πυραμίδα και θα ερευνηθεί από τις Αρχές. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ένας φράχτης 18 μέτρων γύρω από την πυραμίδα, που έχει, επίσης, πολυάριθμους φύλακες.  

Το να σκαρφαλώνεις σε πυραμίδες είναι παράνομο στην Αίγυπτο. Οι επικριτές του ζεύγους τονίζουν πως έδειξαν ασέβεια προς τους νόμους της χώρας και τη συντηρητική κοινωνία της Αιγύπτου.

 

 Egypt investigating couple pictured nude on top of Khufu pyramid, by Hamdi Alkhshali and Warda Al-Jawahiry, CNN


Διαβάστε επίσης

Στα «άδυτα» του εντυπωσιακού νέου μουσείου του Καΐρου

Το ελληνόγλωσσο «Athens Rhapsody» παρουσιάζεται σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Καΐρου

Καζαντζάκης: η βιογραφία του στο 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου

«Σε παρακαλώ Σαλάχ, σκόραρε γρήγορα»: Το αίτημα ενός κοριτσιού και η συγγνώμη του ποδοσφαιριστή